Vedstabel med lys endeved
Tilbake til listen

Bærekraftig varme

Hver enkelt vedovn, peis og peisinnsats fra Scan er rentbrennende og skapt av naturens egne resirkulerbare materialer. Ildstedene har vi designet vi til å varme deg optimalt i mange år fremover, omsvøpt av ekte dansk designkvalitet, og med lavt avtrykk på miljøet. Len deg tilbake ved peisen og nyt varmen og atmosfæren, vel vitende om at vi har tatt hånd om resten for deg.

Kvinne som ser ut over en grønn eng med skog i bakgrunnen

Bærekraftige valg du kan gjøre selv:

Bærekraftig varme gir deg fordeler

 

 

Design og funksjonalitet - uten å kompromisse med miljøet

For Scan er oppvarming mer enn bare et praktisk eller estetisk spørsmål. Alle Scans vedovner, peiser og peisinnsatser er rentbrennende, noe vi er svært stolte av. Vi anser peisovnene våre som nyskapende møbler tilpasset en moderne livsstil med sterke krav til bærekraft. 

Her presenterer vi noen av våre aller mest miljøvennlige ildsteder, valgt ut etter kriterier fra "Energismart" et prosjekt under Naturvernforbundet. Så blir det lettere for deg å velge miljøsmart og fornybar oppvarming i eget hjem.
 

 

Moderne og genial

 

 • Elegant prismeform
   
 • 180° innsyn til flammene
   
 • Perfekt til hjørneplassering

 

Les mer

Jente som drikker te foran en hvit peis med flammer

Clean Burn Technology: hva er det?

Når ved blir varmet opp, frigjøres gasser og partikler som er lagret naturlig i vedkubbene. Der gamle ovner slipper disse rett opp i pipa sammen med varmen, og gir en virkningsgrad på bare 40 %, sørger Clean Burn Technology for at det som i de gamle ovnene var uforbrente gasser og partikler, også forbrennes. Det gir minimale utslipp gjennom pipa samtidig som det dobler virkningsgraden og gir mer varme til rommet.

 

Les mer om Clean Burn Technology

Eksklusiv peisinnsats med store glassflater

 

 • Lyse brennplater
   
 • Stort oppvarmingsareal
   
 • Selvlukkende hevedør med “soft-close”

 

Les mer

Tekst om co2 nøytral varme

 

Hånd med lighter som tenner på et bål i peisen

Visste du at..

..måten du tenner opp bålet i ovnen har mye å si på hvor miljøvennlig fyringen blir?

Vår Clean Burn Technology håndterer mesteparten av forbrenningen av partiklene før de i det hele tatt når ut av pipa, men du kan selv bedre dette ytterligere med å tenne på bålet fra toppen.

 

Les hvordan