Lys gul peis Scan 5004 FRL i et varm-lilla rom

Interiørtrender 2022

Trendene for 2022 og årene fremover sier noe om behovet vårt for både optimisme og trygghet i tiden vi er i. Og endelig ser vi at floskelen “alt er lov” faktisk stemmer godt, særlig med tanke på farger. Men vi ser to tydelige parallelle retninger.

Parallelle trendretninger – glade farger eller varme naturtoner

På den ene siden omfavner vi alle slags farger. Vi håper på en bedre verden, vi trenger håp og fremtidstro. Vi vil leke og omgi oss med farger som gjør oss glade, og vi tør å utfordre oss selv mer og mer fargemessig

På den andre siden trives mange helst med å krype godt inn i «hulen sin» når verden ser ut til å gå i spinn. Vi vil komme hjem til varme og trygghet, gjerne i de rolige naturtonene vi forbinder med dansk og skandinavisk interiørstil

De siste årene har gitt oss nok av ubehagelige overraskelser, nå vil vi bare få leve i harmoni og forutsigbarhet og lite føles tryggere enn naturens egen palett. Her kommer en flott dansk peis eller vedovn til sin rett, den tilfører varme på flere plan inn i hjem innredet i moderne, skandinavisk stil.

Scan 84 serien finner du i to ulike høyder og håndtaket kan du få i fire ulike farger tre, perfekt i kombinasjon med den naturlige skandinaviske fargepaletten

Kombinasjoner av farger

Nå er det kult å mestre de gode kombinasjonene av farger! Etter tiår med hvitt og grått er vi blitt mer selvsikre, erfarne og dristige i valgene våre, og manøvrerer oss lettere frem til gode paletter. Mange er ute etter de uvante, litt sære fargesammensetningene, som sammen med et eklektisk interiør virkelig gir oss de personlige, ustriglede hjemmene vi ønsker oss.

Color blocking skarp

Vi vil særlig se mer “color blocking”, i form av å blande inn flere fargesterke nyanser i samme eller tilstøtende rom. Dette har vi sett lenge i moteverdenen, og i hjemmene våre kan det vises som dristige kontraster på listverk eller i taket, eller via møbler og mindre gjenstander. Pasteller fortsetter også å være med i kombinasjonene våre. 

Visste du at våre peiser kan males umiddelbart etter installasjon? La peisen bli malt som en kontrast i rommet, eller mal den i samme farge som veggen så den harmonerer med helheten. Med sine rene linjer og tilpasningsdyktige design, er peisen Scan 5006 S perfekt til denne trenden. Der den glir inn i både trendy og klassisk interiør og tilfører varme og stemning.

Color blocking trenger ikke å bety sterke farger – hold gjerne fargene i myke toner.
Peisen er plassbygget med peisinnsatsen Scan 5004 FRL

Omgi deg med farger du synes er fine

Det er ikke lenger slik at én spesiell farge eller nyanse går som en farsott hos alle innovatørene og til slutt ender opp hos resten av oss.  Vi har sett gult som den virkelige eneren på pallen de siste par årene, men for 2022 maler vi med fargene vi synes er fine, og vi vil se mye mer variasjon. Hvilken farge som er mest populær akkurat nå, er altså ikke så relevant lenger.

For 2022 it's all about colors that make you feel good. Forget being on-trend really, the trend is to just go with what you love, create rooms filled with colors that reflect your personal style, and give you an uplift every time you enter them.

www.livingetc.com, Home design magazine
Vedovn Scan 83-6 med kleberstein i stue med brun vegg og stor grønn plante

Vedovner med finesse kle den med naturstein

I den naturlige, skandinaviske stilen vil vi fremdeles at vedovnen eller peisen så minimalistisk som mulig i designet. Det skal være stramt og elegant, og heve rommet subtilt som en sofistikert designerveske. Peisinnsatser kledd i naturstein er ikke lenger forbeholdt syttitallet, se for deg peis i trendmaterialet travertine, marmor i ulike fargevarianter eller kleberstein. Kleberstein har i tillegg naturlig varmelagrende egenskaper og jobber perfekt sammen med vedovnene fra Scan.

Apropos naturlig; det aller viktigste for 2022 og alle år fremover er selvsagt miljøbevissthet. Velger du en peis fra Scan får du et ildsted som er testet etter noen av verdens strengeste kriterier for utslipp og når du i tillegg er bevisst egne fyringsvaner gjør ditt lille bidrag en forskjell i vårt felles klimaregnskap. 

Farger tåler farger

Flere oppdager at de hvite flatene bare blir ulekre og harde når vi tar inn mange fargerike flater. Når man innreder med mye farge får man, i motsetning til det man kanskje ville tro, muligheten til å bruke enda flere farger sammen. Farger kler farger. I 2022 kvitter vi oss med så mye som mulig av det hvite, vi maler heller tak og listverk i andre nyanser. Husk bare at det slett ikke trenger å bety crazy. Sofistikerte, dempede paletter kler også godt å slippe kontrasten i store, hvite flater. 

Hva med å kle peisen med fliser eller mikrosement? Her er det bare kreativiteten som stopper deg. Ta en prat med forhandleren om fliser om materialer som egner seg til uttrykket du drømmer orm

Foto: Mint Agency, Huseier: Oda Weider-Krog, Design: Koi Fargestudio

Go big or go home – peis som romdeler

Peisinnsats som romdeler? I begge disse trendretningene fungerer det godt med en riktig stor peis. Her er det også viktig med et tilsvarende stort rom, da disse produserer mye varme. Behold peisomrammingen hvit og fin som her, kle den i fliser eller mal den i en farge som passer til rommet.

Peisinnsatsen Scan 5005 med hevedør er perfekt som romdeler - og den gir deg deilig varme fra en riktig stor peis.

Til syvende og sist er det du som bestemmer. Hjemmet er ditt fristed hvor du kan lade batteriene, og være ditt egentlige jeg. Hvile deg klar til den hektiske hverdagen ved ditt fristed foran flammene. La interiøret speile personlighetene din, og omgi deg med farger og møbler som skaper et harmonisk hjem for deg. Din nye peis eller vedovn finner du her.

 

Scan stoves store produktsortiment