Scan 5005

Innebygd peis – Hvilken peis skal jeg velge?

En moderne peis kjennetegnes gjerne av rene linjer og størst mulig innsyn til flammene. Den har ikke lenger som hovedmål å varme opp hele boligen, men er fremfor alt et designelement, som i tillegg skaper lune og varme kvelder.
For å finne riktig modell, størrelse og uttrykk på din fremtidige peis, gjelder det å se hvordan den passer inn hjemme hos deg selv.

Innebygd peis i veggen

Mange ønsker seg «peis i pipa» - en peisinnsats integrert i den eksisterende pipa eller flush med veggen i brannmuren – en minimalistisk konstruksjon, med rene og skarpere linjer som også sparer masse gulvplass. Dessverre er det en del byggtekniske regler man må forholde seg til, som gjør at man må tenke litt nytt for å oppnå denne løsningen. En eksisterende pipe eller skorstein regnes som en bærende konstruksjon i boligen, noe som betyr at det hverken er lov eller mulig å ta ut deler av den.

For å oppnå det rene inntrykket av å ha peisinnsatsen integrert i pipa installeres peisinnsatsen derfor foran eller på en av sidene av pipa. Man kan også benytte tilstøtende rom bak veggen, eller rett og slett bygge ut hele veggen, fra gulv til tak, så den ligger flush med pipa.

Scan 1005 og Scan 1006 er designet av duoen Halskov & Dalsgaard
Scan 1005
Scan 1006

Den diskrete og eksklusive serien innbyggingsinnsatser Scan 1005 og 1006 har en dør i sort glass. Glasshåndtaket fullfører designet og de rene linjene og holder det kjølig under hele fyringen. Det som skiller de to modellene fra hverandre er at Scan 1006 har et bredere innsyn til flammene. Innsatsene sprer varmen optimalt og gir deg et widescreen innsyn til flammene.

Disse peisinnsatsene er perfekte dersom du ønsker å installere ny peis i en eksisterende åpen peisgrue. Størrelsen er tilpasset tidligere tiders standardmål for grue, som gjør at installeringen blir så enkel som mulig. Du har også mulighet til å bestille dekkrammer rundt peisinnsatsen, helt spesialtilpasset ditt behov.


Hjørnepeis

En hjørnepeis kan bygges inn i et hjørne og skape en kosekrok i rommet, eller du kan montere den på et ytterhjørne. Mange ønsker seg en peis meg godt innsyn som samtidig ikke tar opp for stor plass rommet.

Mange av Scan stoves peisinnsatser har glass på flere sider, og egner seg derfor perfekt for innbygging også på ytterhjørne, så kan du se bålet fra flere plasser i rommet. I disse løsningene bygges den nye peisen enten ved siden av pipa, eller man benytter rommet på baksiden til å romme selve peisinsatsen.

Smal hjørnepeis - Scan 1008

Scan 1008 er en smal hjørnepeis

Scan 1008 peisinnsats gir stuen et eksklusivt og moderne nordisk uttrykk. Peisinnsatsen kan bygges inn i din egendesignede peisdrøm, og er spesielt praktisk for installasjon på et ytterhjørne.

Glasset i døren er bøyd og synet til flammene er helt uhindret av skjøter. I ekte dansk designtradisjon er håndtaket, kontrollene og alle tekniske detaljer elegant skjult inni ovnen for å gi et rent og lekkert uttrykk. Alle detaljer er gjennomtenkte – til og med asketømmingen er gjort enkel med en integrert askeskuff.

Scan 1008

Hjørnepeis - Small, Medium, Large

Disse peisinnsatsene er perfekte dersom du ønsker å installere ny peis i en eksisterende åpen peisgrue. Størrelsen er tilpasset tidligere tiders standardmål for grue, som gjør at installeringen blir så enkel som mulig. Du har også mulighet til å bestille dekkrammer rundt peisinnsatsen, helt spesialtilpasset ditt behov.

Scan 5003 FR

Med sitt enkle og rene design passer disse hjørnepeisene inn i de fleste hjem. Peisinnsatsene har glass på to sider, du velger selv om du vil ha glass på front og høyre eller venstre side. De kler godt å monteres på et hjørne.

Du kan også installere ekstra varmelagrende steiner i peisinnsatsen. Disse legges skjult inn i toppkammeret og gir ekstra varme i opp til 12 timer etter at siste vedkubbe er lagt i.

Glassfronten er 50 cm
Glassfronten er 60 cm
Glassfronten er 70 cm

Scan 5004 FR

Den ekstra store hjørnepeisen - Scan 5004

Scan 5004 er en stor innsats med glass på to sider; front og venstre eller front og høyre side. En lekker hevedør med soft-close lukkemekanisme gjør at døren lukker seg stille og elegant.

Peisinnsatsen har et lyst og innbydende brennkammer som gir et ekstra delikat flammebilde. I tillegg kan du utstyre peisinnsatsen med ekstra varmelagrende steiner, skjult i toppkammeret, som gir ekstra varme i opp til 12 timer etter at siste vedkubbe er lagt i.


Peis som romdeler

En peis kan dele opp en stor stue, være et vakkert blikkfang og skape kos og varme i to miljøer på en gang. Hva med å la en peis med glass på tre sider lyse opp både sofakroken og spisestuen – eller kanskje gi nydelig flammedans på kjøkkenet og stuen på samme tid?

Scan 5004 FRL

Peisinnsatsen Scan 5004 FRL blir det nye blikkfanget i stuen din. Den har en smart hevedør med glass på tre sider, og de lyse brennplatene serverer flammene i 180 grader. Peisinnsatsen har soft-close lukkemekanisme som lydløst demper og lukker døren for deg de siste millimeterene. Dette store brennkammeret tar vedkubber på opp til 40 cm.

Skjult i toppkammeret, kan du utstyre denne peisinnsatsen med ekstra varmelagrende steiner som holder gir ekstra varme i opp til 12 timer etter at siste vedkubbe er lagt i.

Scan 5004 FRL

Scan 5005 FRL

Denne eksklusive peisinnsatsen er et skulpturelt element i rommet, og blir raskt et av dine favorittmøbler. Den smale formen og brennkammeret med lyse brennplater har store glass på tre sider så du kan nyte de vakre flammene og varmen fra flere steder i rommet. Den gjør seg utrolig godt som romdeler, og har en selvlukkende hevedør som gir en følelse av luksus.

Scan 5005 rommer vedkubber på hele 50 cm. I tillegg kan du utstyre peisinnsatsen med ekstra varmelagrende steiner, skjult i toppkammeret, som holder gir ekstra varme i opp til 12 timer etter at siste vedkubbe er lagt i.


Gjennomgående peis

Det har også blitt veldig populært med peis med gjennomsyn. Enten mellom to rom, slik at du får gjennomsyn og kan nyte flammene fra begge sider. Eller som en installasjon bygget for eksempel som en romdeler, eller som et vakkert designelement midt i rommet.

Det geniale med Scan DSA 12 er at den har gjennomsyn og stor glassdør på begge sider. Peisinnsatsen kan åpnes fra begge sider, eller du kan låse den døren du bruker minst. Innsynet til flammene er fullkomment, helt uhindret av innvendige deler.  

Hver eneste lille detalj i dette vakre produktet har strømlinjeformet og innovativt design. Scan DSA 12 har et funksjonelt dørhåndtak som flukter med peisinnsatsens front.

Peisinnsatsen er smal og egner seg godt som romdeler eller installert mellom to rom. Den blir som et levende maleri på veggen og varmen fordeles optimalt.

Scan DSA 12

Våre tips til design av peisomrammingen

Nå som du har sett utvalget av peisinnsatser følger det neste steget i hvordan bygge innebygd peis; hvilke designdetaljer du ønsker deg. Du står overfor flere designvalg og muligheter når du skreddersyr peisen - og vi har laget en guide for å hjelpe deg videre.


Komplett peis – ferdig på 1-2-3

En del av peisinnsatsene kommer også med en ferdig designet peisomramming – et slags peis byggesett. Her er alle hensyn til både avstander, brannmur og lufttilførsel gjort, og peisen kan monteres på kort tid.


Våre peiseksperter hjelper deg

Det er mange avgjørelser å ta når en peis skal bygges. Scan stoves har et nettverk av faghandeler som er eksperter på både å finne riktig varmemengde og peisinnsats, gi råd og tips og som sitter på masser av erfaring med hvordan man bygger peis. Benytt deg en av våre forhandlere til sparring, design eller hele jobben med "Prosjekt Ny peis".