Scan beach danish

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Vi gir deg svarene på de mest stilte spørsmålene våre.

Hvor kan man se modellene?

Alle ovnene selges gjennom autoriserte peisforhandlere. Hos Ildstedet kan du se forskjellige modeller og få svar på eventuelle spørsmål om produktene, samt priser. Sjekk hvor du finner din nærmeste Ildstedetbutikk ved å klikke på "Finn forhandler".

Hvilken skorsten kan jeg bruke?

Det er mulig å montere en vedovn både til murpipe og stålskorsten. De korrekte dimensjonene og den nødvendige skorstenstrekk for hver av modellene fremgår av oppstillingsvilkårene.

Informasjon om installasjon

For å unngå feil installasjon og farlig bruk er det meget viktig at monterings- og bruksanvisningen, som er vedlagt produktene, følges.

Peis og vedovn kan installeres uten søknad. Det må meldes fra til brann og feiervesenet i kommunen når det har vært installert nytt ildsted eller det er foretatt vesentlige endringer (Ref. Forskrift av 26. juni 2002 nr 847 om brannforebyggende tiltak og tilsyn med endringer, sist ved lov av 22. august 2002 nr. 931).

Før ildstedet kan tas i bruk, må arbeidet kontrolleres av kvalifisert kontrollør. Kvalifisert kontrollør kan være et sentralt godkjent foretak eller godkjent kommunal kontrollmyndighet. Det vil alltid være fornuftig å innhente opplysninger hos den stedlige bygningsetaten og fagkyndig hjelp før installasjonen igangsettes.

For ytterligere opplysninger henvises det til Statens Bygningstekniske Etats hjemmesider: dibk.no

Hva er nominell effekt?

For varmeberegninger brukes nominell effekt.
Dette er den gjennomsnittlige varmeavgivelsen man får ved å følge fyringsinstruksjonen som følger med ovnen (se typeskilt).

Hvor mange forskjellige modeller finnes det?

I Scan-serien finnes det i alt mer enn 40 forskjellige modeller og mange variasjonsmuligheter. Til sammen gir dette deg mulighet til å sette sammen din egen, helt spesielle peisovn, kassett eller innsats.


Hva er fordeler med konveksjon og kleberstein?

Velger du en vedovn med konveksjonsystem får du en god luftsirkulasjon rundt ovnen og dermed en god varmefordeling i rommet.
Klebersteinen lagrer varmen og sikrer en stabil varme lenge etter at bålet har slukket.

Scan garanti

At en peisovn fra Scan er godkjent, er din garanti for at den er testet og kontrollert.
Alle produkter som forlater fabrikken, er kvalitetssikret med tanke på både sikkerhet og funksjonalitet.

Derfor gir vi med glede 5 års reklamasjonsrett. Utvalgte autoriserte Scanforhandlere står til disposisjon med ytterligere tekniske opplysninger om blant annet installasjon og service.

Hvor mange kvadratmeter kan en vedovn varme opp?

Vedovner er testet for spesifikk kilowatt (kW). 1 kW kan varme 10 - 20 kvadratmeter i normalt isolert hus. Alle vedovner fungerer perfekt i et område over / under testet ytelse. Det spesifikke kW-intervallet for den enkelte ovn finnes under Produkter / Tekniske data.

Hva er avstand til brennbart materiale?

Under testing av den enkelte vedovn måler vi en minimumsavstand til brennbart materiale. Denne avstanden er forskjellig fra produkt til produkt - og disse tallene kan du finne i manualen. 

Varianter av modellene

Vi har mange forskjellige produktfamilier som du kan se på siden med produktoversikt. De fleste av disse kan varieres med forskjellige lister, håndtak, sidebekledning og sokkelløsninger, samt med eller uten sideglass. Dette gir deg mulighet for å sette sammen akkurat den vedovnen som passer inn i ditt hjem.

Hvorfor er underlaget viktig?

En vedovn som plasseres på et brennbart gulv skal alltid ha en gulvplate i front og ut på sidene. Denne kan være av glass, stål, skifer, klinker, etc. Det er viktig at underlaget eller gulvplaten oppfyller kravene med hensyn til isolering og størrelse. Du kan få råd og veiledning til å finne den riktige varianten hos din lokale forhandler.