Scan 5005

Før du kjøper peisovn

Peisovnen er blant de større investeringene i hjemmet, og den skal helst holde i mange år. Her er noen av de viktigste tingene du bør undersøke før du velger produkt.

Pipe

Hvis du ikke har pipe fra før, så spør om forhandleren kan sette opp en som passer til peisovnen. Hvis du allerede har pipe, er det viktig å få undersøkt om den er i brukbar stand.

Plassering

Den autoriserte Scanforhandleren hjelper gjerne med plasseringen av peisovnen. Ønsker du å montere ovnen selv, bør du overveie grundig om det er noe du klarer på egen hånd.

Størrelse

Det er viktig at peisovnen har riktig størrelse i forhold til arealet den skal varme opp. Er ovnen for stor kan det være like problematisk som at den er for liten.

Avstand

Vær oppmerksom på gjeldende regler for avstand til brennbart materiale og til riktig underlag på gulvet. Den autoriserte Scanforhandleren hjelper deg gjerne med dette. 

Godkjenning

En peisovn skal være sikker i bruk, lettvint å betjene og skånsom mot miljøet. Jo flere normer en peisovn oppfyller, desto bedre tilfredsstiller den disse punktene. Det er derfor en fordel om peisovnen oppfyller mer enn bare de nasjonale kravene.