Fire wood

Ren forbrenning

At et ildsted er rentbrennende betyr at det har et dobbelt forbrenningssystem som omdanner 90% av gassene og partiklene i røyken til varme. Det gir både bedre utnyttelse av veden og utslipp på absolutt minimumsnivå. Scan har som mål å ligge i verdenstoppen når det gjelder bærekraftig ildstedsteknologi.

Design og funksjon – uten å kompromisse

Alle våre vedovner, peiser og peisinnsatser er rentbrennende med Clean Burn Technology – noe vi er veldig stolte av.
For oss er oppvarming mer enn bare et praktisk eller estetisk spørsmål. Vi anser våre vedovner som innovative møbler tilpasset en moderne livsstil med høye krav til bærekraft.

Les mer om designprosessen og designerene våre:

Clean burn technology

Hemmeligheten ligger i forbrenningen. Når ved blir varmet opp, frigjøres gasser og partikler som finnes i vedkubbene. Gamle ovner slipper disse rett opp i pipa sammen med varmen, og gir en virkningsgrad på bare 40 %. Clean Burn technology, eller ren forbrenning, sørger for at det som i de gamle ovnene var uforbrente gasser og partikler, også forbrennes. Det gir minimale utslipp gjennom pipa samtidig som det dobler virkningsgraden og gir mer varme til rommet.

Vil du lese mer om vår Clean burn technology anbefaler vi denne artikkelen:

Moderne vedovner har 40 % mer effektiv forbrenning
og 90 % mindre utslipp enn gamle ildsteder.

40 % lavere vedforbruk

Våre rentbrennende ildsteder trenger vesentlig mindre ved enn ”gamle” ikke-rentbrennende ildsteder, for å produsere en viss varmemengde. Dersom du fyrer riktig, kan dette bety nesten en halvering av vedforbruket. Du får maksimal varme fra vedfyringen uten at det belaster miljøet ytterligere, i tillegg til at du sparer penger på et lavere vedforbruk.

Vil du lese mer om bærekraftig varme fra Scan?