Sort hvitt bilde av hendene til en mann står ved et bord og tegner på skisser av Scan 87 vedovn

Møt designerne bak Scan stoves moderne peiser og vedovner

«Dansk design» ligger som en av grunnverdiene hos Scan stoves, og vi har et kontinuerlig fokus på å være nyskapende og innovative. For å være ledende i en bransje med varmende møbler, krever det blikket og lidenskapen fra de aller beste designerne. Designere som ser morgendagens trender, som skaper designelementer som inspirerer, fenger og setter funksjon og brukeren i sentrum. De som tør å utfordre.

Varmende dansk design

For å sikre en formgivning med de typisk danske, rene linjene som alltid kjennetegner en peis eller ovn fra Scan, er det kun danske designere som skaper designet rundt våre innebygde peiser og vedovner. Scan stoves egne produktutviklere sørger for at de fyringstekniske egenskapene holder ekte Scan-kvalitet og gir det vakre flammebildet vi som ildstedsprodusent alltid higer etter.

Tre bilder, av en dansk sandstrand med strå foran og sjø bak, glør fra et bål og en kvinne i hvit strikkegenser som holder en rosa kopp

I sum gir det peisinnsatser og ovner med prisbelønt design med den mest moderne fyringsteknologien. Denne uslåelige kombinasjonen gjenspeiles i alle våre rentbrennende produkter. Om du er på jakt etter en innebygd peis, vedovn eller klebersteinsovn kan du være trygg på at det ligger en grundig gjennomtenkt idé og filosofi bak både designet og funksjonaliteten. 

Designerne som skaper moderne peis i Scan designånd

Hvem er så de kreative hodene som står bak mange av våre designsuksesser? 
Her får du en kort presentasjon: 

To middelaldrende menn i et lyst fabrikklokale, en står lent mot en sort peis Scan 68 og den andre sitter på en krakk

Harrit & Sørensen 

Designstudioet Harrit & Sørensen er grunnlagt av Thomas Harrit og Nicolai Sørensen. Studioet har lang og solid historie og tilbyr sine produktutviklingstjenester over hele verden, på ulike felt, og har mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Deres første produktsuksess var KNAX frakke- og hattehylle, som nå markedsføres over hele verden. 

Deres filosofi er at design skal utgjøre en forskjell. Når de skaper, tenker de helhetlig: Hele mennesker. Det enkelte produkt som en helhet. Produktlinjen som en enhet. Konseptet mellom ideen og bedriftens identitet. 

Harrit & Sørensen har formgitt en rekke av Scan stoves vedovner opp gjennom årene, og deriblant også vunnet designprisene «Build it award» og «Red dot design award» flere ganger for våre samarbeid.

Scan 66-serien

Scan 66 har hentet inspirasjon fra naturen.
Ovnens organiske form omfavner flammene på en vakker og helhetlig måte.

Harrit & Sørensen

Scan 66-serien var en nyvinning i bransjen med det eggeformede designet og vakre glassdetaljer. 

Hvit peis Scan 66 med firkantet står i et hvitt soverom med store vinduer ved en seng

Scan 68-serien

Som designere elsker vi ellipseformen til Scan 68. Den lar peisovnen enkelt gli inn i omgivelsene, uten å ta for mye fokus.

Harrit & Sørensen

Scan 68-serien har blitt en publikumsfavoritt og er av Scans mestselgende ovner verden over. Forløperen Scan 58 mottok også den høythengende designprisen Red Dot Design Award for sitt nyvinnende design. 

Sort peis Scan 68 som brenner i et hvitt rom med en conjakkfarget stol og et pallebord ved siden av

Scan 85-serien

Scan 85 er vår første vedovn med designfokus på brennkammeret. Flammen er ikke firkantet, derfor er brennkammeret designet som en hule som omfavner de dansende flammene.

Harrit & Sørensen

Målet med det innovative designet til Scan 85-peisovnen var å gi et fritt og uforstyrret syn på ild og flammer. Den nyutviklede teknologien til døren til serien overrasket både i sin form og funksjon, og vant også designprisen Red Dot Design Award i 2011.

Stor hvit peisovn Scan 85 med sølvfargede håndtak står i en røft fabrikk stue med lys skinnsofa og puff

Innebygd peis med estetisk uttrykk

To kvinner står ved en sort peisinnsats med flammer Scan 1006  innfelt i veggen

Halskov & Dalsgaard Design

Halskov & Dalsgaard Design:  Christina Halskov og Hanne Dalsgaard ledet tidligere det prisvinnende designstudioet, hvor begge søkte etter å forene innovativ tenkning og den unike tradisjonen med skandinavisk design for å transformere hverdagsobjekter til designobjekter. I dag har duoen gått hvert til sitt eget produktdesign studio, og er nestorer på den danske design og arkitektur scenen.

Halskov & Dalsgaard har kreert vår Scan 1000-serie. Peisinnsatsene var av de første i bransjen som ble presentert med glasshåndtak, som på den tiden var helt unikt og nyskapende i markedet. Siden den gang har serien være videreutviklet flere ganger og resultatet er en serie med mykt, funksjonelt og diskret design – typisk for den danske designtradisjonen. 

Med fokus på estetikk og innovasjon, kombinert med funksjonalitet, er resultatet et feminint design med diskret estetikk og en vakker dør i sort glass.

Sort peisinnsats med flammer Scan 1005  innfelt i veggen i en hvit stue med store vinduer

Vårt ønske er å skape design som øker livskvaliteten og vi er alltid nysgjerrige på hva som foregår i verden. Peisen ser lett og vakker ut både med og uten ild.

Halskov & Dalsgaard 

Peisovn med godt innsyn til flammene

Middelaldrende mann i høyhalset genser designer Niels Kjeldsen viser glasshåntak foran peis Scan 87

Niels Kjeldsen Design

Niels Kjeldsen Design har spesialisert seg på branding og produktdesign, og har mottatt kjente designpriser som «Red Dot Design Award», «Dansk Design Pris» og «Formland Prisen». Designet kjennetegnes av høy funksjonalitet og enkelthet, og studioet har kjente selskaper som Stelton, Bang & Olufsen, Samsung, Carlsberg, Bosch og Georg Jensen på referanselisten - og nå også Scan. 

Niels Kjeldsen har satt sitt særpreg på Scan 87, en frittstående, stor rentbrennende ovn.

Stor sort peis Scan 87 I lysegrønt rom med lyse designmøbler, et sort konsollbord og stor plante i hjørnet

Han sier følgende om resultatet: 

Jeg synes Scan 87 har blitt et stykke vellykket design, hvor funksjonalitet og estetikk følges på beste vis. Både gulv- og veggmodellen kan passe inn i mange forskjellige innredninger og vil kunne skape daglig glede i mange hjem. Og man vil ikke bare glede seg over varmen, men også det store, flotte innsynet til flammene. 

Niels Kjeldsen 

Moderne peis forent med trendy hygge

Med danskenes forkjærlighet for både design og «hygge», er Scans moderne peiser og vedovner et perfekt bidrag i begge kategorier. Hvis vi tross alt skal tilbringe mesteparten av vinteren innendørs, med en kopp varm te foran et varmende ildsted, bør det være et virkelig vakkert designmøbel fra Scan Stoves.