Stor sort vedovn Scan 87 i lysegrønt rom med store vinduer, franske dører og beige sofa

Moderne peisovn med prisvinnende design - Scan 87

Scan stoves er stolte vinnere av den prestisjefulle designprisen i kategorien produktdesign med store peisovnen Scan 87, utformet av Niels Kjeldsen Design.

Stor vedovn som balanserer estetikk og praktisk nytte

En peisovn har for de fleste av oss flere viktige funksjoner i hjemmet. Den skal gi varme, være enkel å bruke, lekker å se på og samtidig fungere som et naturlig samlingspunkt i rommet. Scan 87 er en moderne peis som lever opp til alle disse kriteriene med sine kurvede linjer, intuitive luftstyring og 160 graders innsyn til flammene.

Scan 87 er en stor og moderne rentbrennende vedovn med god plass til ved. Med fokus på estetikk og brukervennlighet, som kjølig glasshåndtak, enkel asketømming og ikke minst effektiv oppvarming, er Scan 87 resultatet av kombinasjonen solid dansk design og smart funksjonalitet på sitt beste.

Black fireplace Scan 87 and log Red Dot Award Winner 2022 located on a graded background in warm gray color

Moderne peis vinner Red Dot Design Award 2022

Red Dot Design Award er en internasjonal designkonkurranse, som årlig kårer vinnere innen tre ulike kategorier: Produktdesign, Merkevare- og kommunikasjonsdesign og Designkonsept.

Juryen består av rundt 50 eksperter innen ulike bransjer fra hele verden. De tester, diskuterer og vurderer hvert produkt individuelt. Deltakerne i kategorien produktdesign blir vurdert basert på kriterier som estetikk, funksjonalitet, innovasjon, og ikke minst – enestående design.

En utmerkelse i Red Dot Award, er et tydelig bevis på utmerket designkvalitet, og vi er stolte og takknemlige for å kunne tilføye rentbrennende ovn Scan 87-serie til denne listen.

Black fireplace Scan 87 and log Red Dot Award Winner 2022 in light green interior with light brown sofa and recliner

Moderne uttrykk med Scans DNA

Niels Kjeldsen er utdannet produktdesigner fra Danmarks Designskole, og har drevet byrået Niles Kjeldsen Design siden 2003. Enkel og funksjonell design er hans signatur, noe som gjenspeiles i arbeidet med Scan 87.

I tett samarbeid med Scan stoves, var et felles mål å skape en ny vedovn med et moderne uttrykk, godt forankret i Scans DNA.

Kjeldsen forteller: «Det var med ærefrykt jeg fikk oppdraget fra Scan om å designe en helt ny vedovn. Det var noen helt spesifikke krav til den nye vedovnen – den skulle ha et stort brennkammer, og tilgangen til flammene skulle være så stor som mulig.”

Black and white image of man with hand behind neck with effect light on face

Vedovn med smarte detaljer og industriell eleganse

Scan 87 er en moderne peisovn som byr på mange funksjonelle detaljer med finesse.

Large black wood stove Scan 87 Floor in green room with light brown sofa and light oak table

En vertikal dør med heveåpning, som elegant glir opp og ned, er bare et av designelementene som samlet gjør Scan 87 til en nyskapende og brukervennlig vedovn. Kjeldsen beskriver formspråket som industrielt, men samtidig imøtekommende.

Detail image of Black wood stove Scan 87 with glass handle and wood in the background


Håndtaket på døren er også en detalj som skiller den fra andre modeller. Siden ovnen har svært stor varmeeffekt, ble tradisjonelle løsninger en utfordring både designmessig og med tanke på funksjon. Kjeldsen ønsket å opprettholde et symmetrisk uttrykk. Det resulterte i et integrert sentrert håndtak, laget av glass som ikke leder varme og som holder seg rent ved bruk.

Detail image of Black wood stove Scan 87 with lifting door in light green room with black aluminum shelf and wood in the background

Kjeldsen beskriver dørens funksjonalitet som en genistrek Scans ingeniører kan ta æren for. Den beveger seg lydløst, elegant og uanstrengt opp og ned. I tillegg til å være et estetisk designelement, bidrar også konstruksjonen til å redusere røyk i rommet når du fyrer.

Scan 87 serien består av to modeller

Scan 87 inngår i en serie med to vedovner i moderne design, og finnes også som en vegghengt peis modell som gir innrykk av å sveve over gulvet.

Large black round fireplace Scan 87

Noen ganger skal man gå «all in». Scan 87 er en riktig stor peisovn som gir deg mye varme, et tungt og solid inntrykk og blir et naturlig samlingspunkt i rommet.

  • 160 graders syn til flammene
  • Buet hevedør
  • Stor vedovn og mye varme
Large black wall mounted fireplace Scan 87

Vegghengt peis Scan 87 Wall, som serverer flammer nærmest malerisk svevende.

Drømmer du om en Scan 87 i stua?

Våre dyktige forhandlere hjelper deg med å gjøre din peisdrøm til virkelighet! Kontakt din nærmeste forhandler for mer informasjon og veiledning.