Liten vedovn eggeformet på søyle Scan 66-2 svart farge i stue med skinnstol med katt og statue av ulv

Liten vedovn inspirert av naturen - Scan 66

Scan 66-serien er en serie små vedovner skapt rundt det spennende eggeformet brennkammer. Den organiske formen presenterer et flott flammebilde og skaper en leken og vakker ramme rundt bålet. En rekke sokler og baser gjør dette til en riktig spennende liten vedovn.

Vedovn i dansk design

De prisvinnende danske designerne Harrit & Sørensen har lagt vekt på unike detaljer som hever designet enda et hakk på disse små vedovnene.

Formen i seg selv må sies å være Scan 66-serien sin aller største WOW-faktor. Formen på brennkammeret har hentet inspirasjon fra naturen selv og den ovale egge-formen på vedovnen nærmest omfavner flammene.

To menn i 50-årene, produktdesignerene Harrit & Sørensen, står ved vinduet i et lyst rom

Scan 66 har hentet inspirasjon fra naturen. Ovnens organiske form omfavner flammene på en vakker og helhetlig måte

Designerne Harrit & Sørensen

Vedovn med glassklare detaljer

Vi har brukt omhyggelig utvalgte materialer som ikke bare er en fryd for øyet, men som samtidig også er behagelige å bruke i hverdagen.

Sort vedovn Scan 66-5 med s-formet base med vedholder, i en liten hvit leilighet med sort kommode og klesstativ med klær
Scan 66-5 har vedholder i basen

Det mest slående er kubbestopperen, som er laget av klart glass for å maksimere innsynet til flammene. Samtidig passer den på at glør og aske holder seg inne i vedovnen når du legger i veden. I klassisk dansk design tradisjon har man også tatt høyde for at den praktisk og enkelt kan holdes ren. Kubbestopperen er lett å ta ut og rengjøres med vanlig glassrens.

Nærbilde av hvit vegghengt vedovn Scan 66-1 med eggeform
Dørhåndtak og luftregulering i frostet glass

Enkel og vakker luftregulering

De avrundede lufteventilene er diskret plassert på siden av vedovnen og vris med klokken for å redusere lufttilførsel. Begge er laget i frostet glass, et materiale som er behagelig å ta på, og samtidig holder seg kaldt under fyringen.

Du vil oppleve kvaliteten på Scan 66 fra det øyeblikket du vrir håndtaket om og åpner døren. Og når du lukker igjen døren, kan du gi den bare et lite puff, så lukker og låser døren seg selv.

Nærbilde av askeskuff i Scan 66-1 vegghengt vedovn
Smart askeskuff for enkel tømming av aske

Askeløsning – lettvint håndtering av asken

Fyrbunnen i Scan 66 er dyp, for å omfavne bålet med glør og vedkubber på beste vis. Når du skal rengjøre og tømme asken har vi gjort det enkelt for deg. Til hverdags fjerner du asken bare ved å dra ut den smarte askeskuffen du finner skjult bak døren og enkelt tømme den.

Noen ganger i året kan du gjøre en større rengjøring av vedovnen, da vipper du ut kubbestopperen i glass og får enkelt tilgang for rengjøring inne i selve brennkammeret.

En perfekt liten vedovn til passivhus

Noen kaller det tilluft og frisklufttilførsel, mens andre kaller det ekstern eller lukket forbrenning. I et godt isolert hus, som nyere boliger og passivhus, må luften som trekkes fra rommet til forbrenning i vedovnen erstattes.

Ønsker du deg en vedovn til passivhus eller en nyere bolig med mekanisk utlufting, er det viktig å velge en som fungerer godt på lav effekt. Her er Scan 66 et veldig godt valg. Alle vedovnene i Scan 66 serien er klargjort for friskluftstilkobling som tilfører luft utenfra og direkte inn til vedovnen. Friskluft kan kobles til fra baksiden eller gjennom en kanal i bunnen.

Sort vedovn på søyle Scan 66-2 i moderne hvit stue med rød vedkurv, skinnstol med en rød katt.
Perfekte proposjoner med Scan 66-2

Flammer er ikke firkantede

Trass i den lille størrelsen så er dette vedovner som virkelig trekker oppmerksomhet til seg. Basene til vedovnene i Scan 66-serien finnes i ulike former, med hver sin personlighet, slik at du kan skape akkurat det uttrykket som passer for deg.

Sort vegghengt vedovn Scan 66-1 med eggeform

Scan 66-1

Dette er en vegghengt peis som på folkemunne kalles for «egget». Når du henger den på veggen, tar vedovnen liten plass, designet får maksimalt fokus og fremheves som et varmende kunstverk.

Vedovnen oppleves nesten svevende og kommer med skjulte veggbeslag som monteres direkte på en ikke brennbar vegg, som f.eks en brannmur.

Hvis du drømmer om noe litt annet enn en sort vedovn, er Scan 66-1 helt fantastisk i hvit lakk!

Hvit vegghengt vedovn Scan 66-1 med eggeform, henger på veggen i en grå stue med en vedkurv og stol ved siden av
Scan 66-1 er en vegghengt peis, og kommer både i sort og hvit farge
Sort vedovn Scan 66-2 med eggeformet brennkammer på søyle

Scan 66-2

De danske designerne leverer med Scan 66-2 en perfekt proporsjonert liten vedovn vakkert plassert på en søyle.

Et smart feature ved denne modellen er at den er klargjort for lukket forbrenning med en integrert frisklufttilkobling gjennom søylen.

Sort vedovn Scan 66-4 med eggeformet brennkammer på rektangulær base

Scan 66-4

Denne vedovnen har en iøynefallende rektangulær base som komplementerer vedovnens elegante og moderne utseende.

Ønsker du deg en hvit peis, så er denne også et smykke til rommet i hvitt.

Sort vedovn Scan 66-5 med s-formet base med vedholder

Scan 66-5

Scan 66-5 er en liten vedovn med et helt eget særpreg. Den har fått en buet sokkel som også fungerer som vedholder, som man kan montere mot høyre eller venstre side.

Her forenes funksjonalitet og estetikk og vedholderen beskyttes for riper og skader da veden hviler på to smale metallbøyler i buen på vedholderen.

Scan 66 er rentbrennende ovner

En rentbrennende ovn fra Scan Stoves gir minimale utslipp gjennom pipa samtidig som det dobler virkningsgraden og gir mer varme til rommet. Tenner du i tillegg opp bålet fra toppen, får du optimalt utbytte av vedovnen, og kan redusere partikkelutslippet med 50-80%. Da blir det mindre sot og aske og gjør også at veden varmer lengre. 

Lær hvordan du bygger bålet og fyrer riktig:

Hvit vedovn Scan 66-4 med eggeformet brennkammer på rektangulær base i et hvitt soverom med store vinduer
Scan 66-4 finnes i både sort og hvitt

Ønsker du deg en Scan 66 vedovn?

Har du falt for en av de rentbrennende vedovnene i Scan 66-serien, men er usikker på hvordan du går frem for å skifte ut den gamle vedovnen eller peisen din? Da står våre håndplukkede forhandlere klare med tyngde og erfaring, tips og råd for å møte dine peisdrømmer.

De stiller opp med alt fra guiding til valg av ildsted og råd til varmebehov i boligen din, til å gjøre jobben for deg fra A til Å, uten at du løfter en finger.