Sort oval vedovn med aluminiumsdetaljer og vedholder i basen står i en lyst stue med en orange skinnstol og spisebord ved siden av

Velproporsjonert vedovn med ellipseform - Scan 68

Den organiske ellipseformen kjennetegn på vedovnene i Scan 68-serien. Denne serien ovner syr sammen det elegante og moderne, og er fullspekket av designdetaljer og funksjonelle egenskaper.

Dette er en av de riktig store produktfamiliene til Scan stoves. Helt enkelt forklart har våre danske designere, rundt det samme vakkert formede brennkammeret, skapt en rekke sokler og baser der du garantert vil finne en favoritt som passer deg. – Eller du kan ganske enkelt henge den på veggen.

En kort presentasjon av Scan 68 - en ellipseformet serie vedovner

De perfekte proporsjonene, rette linjene og kombinasjonen av stål, sort glass og sorte eller aluminiumsfargede pyntelister fremhever det danske designopphavet til vedovnene i Scan 68-serien. Designet er laget med respekt for både den estetiske og praktiske rollen som peisovnen har i hjemmet ditt.

Brennkammeret er plasser høyt slik at du får et fantastisk innsyn til flammene fra alle kanter. Det integrerte håndtaket og pyntelistene følger formen og skjøtene i designet.

Moderne vedovn plassert på en vakker søyle

Flammen får stå i høysetet når vedovnene i Scan 68 serien plasserers på søyle. Uttrykket er lett og luftig og proporsjonene er nøye uttenkt for at ilden skal presenteres på best mulig måte.

Oval, sort vedovn med sideglass Scan 68-9 på søyle plassert i et lyst kjøkken med moderne brun innredning
Scan 68-9
Sort vedovn på søylefot Scan 68-3
Scan 68-3 har sort håndtak og pyntelister
Sort vedovn på søylefot med sideglass Scan 68-10
Scan 68-9 har sideglass, samt sort håndtak og pyntelister
Sort vedovn på søylefot med aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-4
Scan 68-4 har håndtak og pyntelister i børstet aluminium
Sort vedovn på søylefot med sideglass, aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-10
Scan 68-10 har sideglass, samt håndtak og pyntelister i aluminium

Peisovn på base

Den elliptiske formen på disse vedovnene gir et spesielt uttrykk til sine omgivelser og er en fryd å se på. Den store glassflaten innbyr til å slappe av og nyte foran flammene.

Sort oval vedovn Scan 68-13 i en moderne stue med lyse møbler og store vinduer ut mot et snødekt landskap

Liker du sorte håndtak og pyntelister?

Sort oval vedovn Scan 68-13
Scan 68-13 har sort håndtak og pyntelister
Sort oval vedovn med sideglass Scan 68-11
Scan 68-11 har sideglass, dør i basen, samt sort håndtak og pyntelister
Sort oval vedovn med sideglass og åpen base for ved Scan 68-11
Scan 68-11 har også mulighet for en åpen base, perfekt for å lagre ved

...eller er håndtak og pyntelister i børstet aluminium mer din stil?

Sort oval vedovn med sideglass aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-14
Scan 68-14 har håndtak og pyntelister i børstet aluminium
Sort oval vedovn med sideglass aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-12
Scan 68-12 har sideglass, dør i basen, håndtak og pyntelister i aluminium
Sort oval vedovn med sideglass og åpen base, aluminiumshåndtak og pyntelister for ved Scan 68-12
Scan 68-12 har også mulighet for en åpen base perfekt for å lagre ved
Sort oval vedovn med sideglass aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-12 i hvit stue med stor grafisk kunst over spisestuen
Scan 68-14

Den organiske ellipseformen er relatert til menneskekroppen, og ved å bruke dette som et designelement fremstår ovnen som en helhet, og gir et fullendt uttrykk.

Designerene Harrit & Sørensen

Vegghengt peis - designet som en utsmykning til veggen

Med den samme vakre formen har designerene skapt en moderne vegghengt peis. På veggen ser den nærmest svevende ut, da den monteres direkte på brannmuren. Scan 68 wall er samtidig velegnet til mindre rom og bruker minimalt med plass ut i rommet .

Sort oval vegghengt vedovn med sideglass aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-8 i hvitt rom med lyse møbler i dansk designstil
Scan 68-8
Sort oval vegghengt vedovn med  aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-2
Scan 68-2 har håndtak og pyntelister i børstet aluminium
Sort oval vegghengt vedovn med sideglass aluminiumshåndtak og pyntelister Scan 68-8
Scan 68-8 har sideglass, samt håndtak og pyntelister i aluminium
Sort oval vegghengt vedovn med sideglass Scan 68-8
Scan 68-7 har sideglass, samt sort håndtak og pyntelister

Designerene bak

Den organiske elliptiske formen er et karakteristisk trekk fra den danske designduoen Harrit & Sørensen. Og perfekte proporsjoner gir en unik syn inn til bålet. Det enkle og estetiske designet er født av respekt for den sentrale rollen som ovnen vil spille i hjemmet ditt.

To eldre menn produktutviklere står lent mot en sort vedovn på søyle Scan 68-10

Som designere elsker vi denne formen. Det gjør at ovnen enkelt kan tilpasse seg omgivelsene uten noe oppstyr.

Designerene Harrit & Sørensen

Klebersteinsovn med naturlig lagring av varme

Her har designerene tilpasset varmelagrende og vakker kleberstein på en elegant måte, som bevarer de slanke og vakre proporsjonene på produktet. Scan 68-15 har også fått ekstra utsmykkede luftstyringsventiler.

Fyrer du friskt i en klebersteinsovn, slik at vedovnen varmes godt opp, vil klebersteinen lagre varmen. Når steinen kjennes varm under hendene kan du la bålet brenne ut og klebersteinen vil fortsette å slippe ut varmen flere timer etterpå.

Sort vedovn med klebersteinssider Scan 68-15 i hvitt rom med en vedstabel plassert ved siden
Scan 68-15

Alle de små detaljene med Scan 68 peisovn

Sort oval vedovn Scan 68-13 i rødt rom med en stor kurv med ved i front

Alle vedovnene i serien har nøye uttenkte detaljer, som er skapt for å gjøre bruken enklere for deg.
Utforsk de smarte funksjonene:

Sort oval vedovn Scan 68-13 foran en murvegg med en kjelke og ved liggende ved siden
Buede håndtak i børstet aluminium gir et godt grep

Håndtak

Dørhåndtaket har en myk form med behagelig grep og vippes enkelt ut uten særlig kraft. Håndtakene er laget i børstet aluminium som gir godt grep og Tip-out funksjonen er spesielt praktisk på den lukkede basen, der

Håndtaket holder seg kjølig, tross den nære plasseringen til flammene.  Dette betyr at det holder en temperatur på mindre enn 35 garder celsius over romtemperaturen, under normal fyring overstiger ikke temperaturen 50 grader.

En smart askeskuffgjør tømming av aske rent og smidig Scan 68 vedovn
En smart askeskuffgjør tømming av aske rent og smidig

Askeløsning

«Skålen» der du bygger bålet kalles en fyrbunn. Scan 68-serien har en fyrbunn i robust og holdbart støpejern, som er utviklet spesielt for å oppnå god forbrenning.
Fyrbunnen, som er hele 6 cm dyp, rommer også en intern askeleppe som følger kurven på døren og sørger for at aske og glør forblir inne i ovnen.

En askeskuff er skjult bak ovnsdøren, under brennkammeret, og følger den buede fronten på døren. Skuffen drar du enkelt ut og den er praktisk laget med et bærehåndtak for å lette tømmingen av aske.

Sort oval vedovn med sideglass og åpen base, aluminiumshåndtak og pyntelister for ved Scan 68-12 i klassisk rom med lyse vegger

Doble sideglass

Flere av produktene i serien har sideglass. Disse glassene er doble, noe som hjelper til at de holder seg holder rene for sot. I tillegg minimerer det avstanden til brennbar vegg på sidene av vedovnen.

Siden av sort vedovn Scan 68 med intuitive luftkontroller

Luftventiler

Reguleringen for trekken er vakkert plassert på siden av ovnen. Diskret men tydelige ikoner for opptenningsluft (primærluft) og trekk (sekundærluft) er preget inn i sidepanelet.

Opptenningsluften er intuitivt merket med en fyrstikk, og styrer luften som slippes opp gjennom bunnristen når du tenner bålet. Sekundærluften, som er merket med en flamme, kontrollerer flammene og temperaturen og styrer luften som strømmer ned langs frontglasset. Det er denne du skal justere for å holde glassene rene for sot.

Hvitt hus tomannsbolig med orange tak og carport

Vedovn i lavenergihus eller passivhus

Vedovn og peisovn med lukket forbrenning er bra hvis du bor i et lavenergihus eller nyere bolig, eller har undertrykk i huset.

I eldre boliger trekkes luft gjennom peisen, men om man bor i et veldig tett hus, eller om mekanisk ventilasjon kjemper mot den naturlige trekken i skorsteinen, kan man få problemer med ildstedets funksjon.

Den anbefalte løsningen er da å koble til såkalt «uteluft» til vedovnen. Scan 68 har skjult uteluft på baksiden, med tilkobling gjennom bunnen eller basen.


En blond mann og en mørkhåret kvinne får hjelp i butikken

Ønsker du deg en vedovn fra Scan 68-serien?

Har du falt for en av de rentbrennende vedovnene i Scan 68-serien, men er usikker på hvordan du går frem for å skifte ut den gamle vedovnen eller peisen din? Da står våre håndplukkede forhandlere klare med tyngde og erfaring, tips og råd for å møte dine peisdrømmer.

De stiller opp med alt fra guiding til valg av ildsted og råd til varmebehov i boligen din, til å gjøre jobben for deg fra A til Å, uten at du løfter en finger.